Een dagje Amsterdam

Dat is de stad waar alles kan

Voor veel Nederlanders is een dagje naar de hoofdstad van ons land een populair uitje. Op feestdagen, zoals met oud-en-nieuw of Koninginnedag, maar ook op een 'gewone' dag in het jaar. Want nergens in Nederland kun je zo lekker winkelen, zijn er zoveel musea en bruist het leven als in Amsterdam!


AmsterdamKeizersgracht, Amsterdam


Lekker shoppen

Je hoeft niemand te vertellen dat je in Amsterdam lekker kunt winkelen: de Kalverstraat, de Bijenkorf, de PC Hooftstraat, het Waterlooplein: iedereen weet ze wel te vinden. Maar wijk ook eens af van de gebaande paden. Ga op maandag lekker naar de markt in de Jordaan of de Boekenmarkt, iedere vrijdag op het Spui. Of bezoek eens een galerie in het Spiegelkwartier. In Amsterdam is veel meer te koop dan je denkt!


Met de kinderen op pad

Ook voor kinderen is er in Amsterdam van alles te beleven. Je kunt denken aan een bezoekje aan Artis of aan het Science center NEMO. Ook worden er voor kinderen leuke  ontdekkingstochten georganiseerd, bijvoorbeeld door de Binnenstad en de Jordaan.


Bezoek eens een museum!

Vaak komt het er niet van, maar het is zó de moeite waard: een bezoek aan de Amsterdamse musea. Er zijn er vele, waarvan zelfs menig Amsterdammer niet eens weet dat ze bestaan. Absolute toppers zijn natuurlijk het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk. Maar bezoek ook eens het Museum Van Loon of het Allard Pierson Museum van de Universiteit van Amsterdam.

Zie voor meer ideeën en links: amsterdam.vakantie-stedentrip.nl

Tips Een dagje Amsterdam