Vakantie in Drenthe

land van veen, heide en hunebedden

Drenthe wordt al duizenden jaren bewoon, wat onder andere goed te zien is aan de vele hunebedden die je op verschillende plekken in de provincie vindt. Toch heeft het lang geduurd voor Drenthe tot ontwikkeling kwam. Je zou kunnen zeggen dat de prehistorie hier tot ver in de Middeleeuwen heeft geduurd.


OrvelteOrvelte, Drenthe


Steden in Drenthe

De hoofdstad van Drenthe, Assen, ligt in het noorden van de provincie. Het is een kleine stad met zo'n 65.000 inwoners, maar wel de snelstgroeiende stad in het noorden van Nederland. In Assen vind je onder andere het Drents Museum, waar regelmatig interessante tentoonstellingen worden gehouden.

De stad Emmen ligt in het oosten van de provincie. Emmen is vooral bekend vanwege het Noorder Dierenpark, dat nu eigenlijk Dierenpark Emmen heet.

In het uiterste zuidoosten van de provincie ligt Coevorden, een oude vestingstad. In het Kasteel van Coevorden bevindt zich een uitstekend restaurant.


Wat is er te doen?

Drenthe leent zich uitstekend voor zowel een heerlijk lange vakantie of voor een dagje eropuit. Voor vakantiegangers zijn er tal campings, bungalowparken en vakantiehuisjes waar het goed toeven is. Rustzoekers kunnen hun hart ophalen in de prachtige natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Dwingelderveld, of met een heerlijke fietstocht door het Drentse land. Houd je van motoren, dan moet je echt een keer naar de jaarlijkse TT in Assen. Een leuk uitstapje met kinderen is een bezoekje aan het Boomkroonpad bij Drouwen, waar je door de toppen van bomen kunt lopen. Je vindt er ook een grote speelweide en kunt er een ijsje of patatje halen.

Tips Vakantie in Drenthe