Kamperen in eigen land

Nederlandse campings

Je kan twee dagen in de auto zitten om naar het buitenland te gaan, maar in ons eigen kikkerlandje Nederland is ook erg veel te ontdekken. Spanje heeft heerlijk eten, Italië heeft prachtige architectuur, maar ons land doet daar niet aan onder. Nederland heeft nostalgie, mooie natuur en hele fijne stranden.

Er is meer te zien in Nederland dan de meeste Hollanders denken. Ga een weekje kamperen en leer je eigen land nog beter kennen. Een van de grootste voordelen is dat de reistijd naar je vakantiebestemming aanzienlijk korter is.


Kampeerbestemmingen

Op een camping in Nederland ben je altijd in de buurt van een strand en stad of dorp. Een populaire campingbestemming in Nederland is Zeeland. Ontdek hier de prachtige Hollandse kust. Zeeland is een erg mooi gebied om door heen te fietsen of te wandelen langs de vele wateren.

De Waddeneilanden zijn ook heerlijke gebieden aan de Hollandse kust. Een Waddeneiland is totaal anders vergeleken met de rest van Nederland. Zo lijkt het toch alsof je een beetje in het buitenland bent. Er is hier veel nostalgie te vinden.

Doe een wandeling of een fietstocht door de vele natuurgebieden van Nederland in bijvoorbeeld de Veluwe of de Betuwe. De natuur in Nederland is erg bijzonder en daarom onmisbaar voor de vakantie. In Drenthe en Twente kan je het platteland ervaren en de ouderwetse boeren bewonderen. Breng een dagje door op een boerderij en duik de Nederlandse geschiedenis in.

Er zijn ook verschillende campings te vinden langs de vele wateren in Nederland. Bijvoorbeeld het rivierengebied of nabij de Friese meren. Hier kan je Nederland van een hele andere kant bewonderen; vanaf het water.

Tips Kamperen in eigen land