Een dagje Maastricht

De zuidelijkste stad van Nederland

Maastricht ligt in het uiterste zuiden van Nederland, op slechts 30 km van het Duitse Aken. De stad ligt dichterbij Brussel dan bij Amsterdam - en dat verklaart waarom Limburg, en Maastricht in het bijzonder, zo'n on-Nederlands stukje Nederland is.


MaastrichtTerras in Maastricht


Geschiedenis

Evenals Nijmegen claimt de stad 'de oudste stad van Nederland' te zijn. Of dat zo is, is lastig te bepalen. Maastricht is in ieder geval een zeer oude stad. De plek wordt al sinds de Romeinse tijd continu bewoond. Dat is dus al meer dan 2000 jaar!


Musea in Maastricht

In Maastricht vind je een aantal bijzondere musea, die zeker het bezoeken waard zijn. In het Bonnefantenmuseum vind je zowel oude, moderne als hedendaagse kunst. Het opvallende gebouw is van architect Aldo Rossi. Ook het Centre Céramique is in een in-het-oog-springend gebouw gevestigd. In de Sint-Servaasbasiliek kun je de schatkamer bezoeken. Die bestaat voornamelijk uit Middeleeuwse religieuze voorwerpen, zoals reliekhouders.


Uitgaan in Maastricht

Maastricht is een echte uitgaansstad. Geen andere stad in Nederland heeft zoveel terrasjes, cafés en goede restaurants. Hot-spots zijn De Markt, Het Vrijthof, het Onze-Lieve-Vrouweplein en de Platielstraat. Ook vind je in Maastricht een aantal theaters, waarvan het Theater aan het Vrijthof het belangrijkste is. Je hoeft je 's avonds dus echt niet te vervelen!

Tips Een dagje Maastricht