Op vakantie in Twente

Land tussen Regge en Dinkel

In het oosten van het land, in Overijssel en tegen de Duitse grens, ligt Twente. Twente heeft een rijk en afwisselend landschap van weilanden, bossen en beekjes. Daarnaast liggen er, met name tegen de Duitse grens, grote heide- en veengebieden, waar het heerlijk wandelen en fietsen is.


WeldamHuis Weldam bij Goor


Steden in Twente

In Twente liggen een aantal vrij grote steden. De grootste twee, Enschede en Hengelo, liggen zo dicht tegen elkaar dat ze bijna één stedelijk gebied vormen met ruim 230.000 inwoners. De derde grote stad van Twente, Almelo, ligt ongeveer 15km van Hengelo.

Daarnaast liggen in Twente tal van kleinere dorpjes en steden, waarvan sommige, zoals Ootmarsum en Diepenheim,  zeer pittoresk zijn.


Wat is er te doen?

In Twente vind je een gevarieerd aanbod aan campings en bungalowparken. Het veelzijdige landschap nodigt uit om verkent te worden - bij voorkeur wandelend of met de fiets. Lekker zonnen en ontspannen kan bij grote zwemvijvers als het Hulsbeek en het Rutbeek.

In Twente liggen veel prachtige landgoederen en kastelen, waarvan bij een aantal (oa. Warmelo, Twickel en Weldam) de indrukwekkende tuinen te bezichtigen zijn. Vlak over de grens, in het Duitse Bad Bentheim, staat ook nog een indrukwekkend slot dat opengesteld is voor publiek.

Bij het stadje Hellendoorn ligt het bekende pretpark met dezelfde naam. Voor kleine kinderen is De Waarbeek bij Hengelo een heerlijk dagje uit. Tussen Enschede en Hengelo, bij het stadion van FC Twente, ligt Go Planet, een entertainmentpark met oa. een grote bioscoop, een ijsbaan en een kart-racing-center.

Tips Op vakantie in Twente