Op vakantie in Zuid-Limburg

Het meest buitenlandse stukje Nederland

Misschien is het vanwege het Limburgse dialect, misschien omdat Zuid-Limburg dichter bij Luxemburg dan bij Utrecht ligt: Zuid-Limburg is het meest 'buitenlandse' stukje Nederland. Flinke heuvels, vakwerkhuizen, mergelgrotten: waar in Nederland kom je dat nog meer tegen?


Zuid-Limburg't Höfke, Zuid-Limburg


Steden in Zuid-Limburg

De grootste stad in Zuid-Limburg is Maastricht. Maastricht is één van de oudste steden van Nederland. Je vindt er dan ook tal van indrukwekkende oude gebouwen, waarvan de St. Servaas, de oudste kerk ons land, wel het bekendste is. Het stadje Valkenburg is het toeristische hart van Zuid-Limburg. Hier vind je onder andere de beroemde mergelgrotten. In Heerlen zijn de thermen, de resten van een oud Romeins badhuis, te bewonderen. Sittard is een mooie stad met een gezellig marktplein dat omringt wordt door fraaie gebouwen.


Wat is er te doen?

Het is heerlijk wandelen en fietsen in Limburg. In Maastricht kun je heerlijk genieten van een lekker drankje op één van de vele terrassen in de stad. Voor een avondje uit kun je terecht bij Holland Casino in Valkenburg. Jaarlijks wordt er in Landgraaf het bekende Pinkpop-festival georganiseerd. Bij Landgraaf vind je ook Mondo Verde, een familiepark met prachtige tuinen, bijzondere dieren en spannende attracties. Leuk voor de kinderen is het pretpark De Valkenier in Valkenburg. Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen tijdens de TEFAF in Maastricht, bij een bezoekje aan het SCHUNCK in Heerlen, het Bonnefantenmuseum of het Centre Céramique, beide gevestigd in Maastricht.

Tips Op vakantie in Zuid Limburg